Малюська призначив голову Антирейдерської комісії

24 жовтня 2019 360 0
Малюська призначив голову Антирейдерської комісії
minjust.gov.uaМалюська призначив голову Антирейдерської комісії

Міністерство юстиції продовжує оновлювати склад Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Новим головою Комісії став перший заступник міністра юстиції Євгеній Горовець. Про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська, передає «Урядовий портал».

Читати за темою: Нас рейдернули: практичні поради адвоката 

За словами міністра, крім оновлення складу Антирейдерської комісії, наразі відбувається формування Експертного офісу з питань державної реєстрації.

«Цей Експертний офіс прийде на зміну Комісії. Він не просто розглядатиме матеріали скарг та готуватиме висновки по них, а робитиме узагальнення проблематики в сфері державної реєстрації та одразу формуватиме пропозиції змін до законодавства і удосконалення програмного забезпечення державних реєстрів. Тобто матимемо так званий «єдиний цикл», — зазначив очільник відомства.

Зі свого боку заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук наголосила, що відтепер принципами роботи Комісії будуть діалог, прозорість та законність. Засідання комісії відбуватимуться у форматі круглого столу, буде створена гаряча лінія для спілкування зі скаржниками, а рішення будуть базуватися на букві закону, незважаючи на можливий тиск з боку ЗМІ та політиків.

«Також ми припиняємо розглядати корпоративні спори та скасовувати реєстрацію прав, які виникли на підставі правочинів, що не визнані судом недійсними, та починаємо складати професійні розширені висновки, у яких (навіть якщо законодавство зобов’язує винести відмову у розгляді скарги) закладаємо в мотивувальній частині аналіз порушень проведених реєстраційних дій, що допоможе людям виграти в подальшому судові процеси», — додала Ольга Оніщук.

Виконано за допомогою Disqus