Аграріям розповіли про лікувальні властивості високомаржинального топінамбура

2 листопада 2019 72 0
Аграріям розповіли про лікувальні властивості високомаржинального топінамбура
pixabay.com

Топінамбур — не тільки високомаржинальна культура для сільського господарства, це й унікальні ліки для хворих на цукровий діабет. Про це у ході консорціуму «Система Еко Інновацій» під час конференції «Переробка плодоовочевої та ягідної продукції. Сучасні тренди» у Миколаєві розповів Василь Банашкевич. Повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на seeds.org.ua.

«Топінамбур — високомаржинальна культура для сільського господарства. Скажу одне: з топінамбура можна виготовити близько 4 тисячі офіційно визнаних рецептів у харчуванні», — зауважив Василь Банашкевич.

Читати за темою: Огляд перспективних нішевих напрямків у садівництві та овочівництві

За його словами наразі проводяться клінічні дослідження, йде системне вивчення дії топінамбуру на людей, зокрема і тих, хто хворіє на цукровий діабет.

«Факт є факт — від нього нікуди не дінешся. Реально люди, які вживають таблетки, при певному підході до режиму харчування, при певному підході до вживання топінамбуру відмовляються від походів до аптек. Фактично переходять на органічний спосіб. Навіть інсулінозалежні», — відзначив у ході доповіді Василь Банашкевич.

Виконано за допомогою Disqus