Фермерів закликали подавати заявки на держпідтримку до 5 грудня

4 листопада 2019 617 0
Фермерів закликали подавати заявки на держпідтримку до 5 грудня
growhow.in.ua

Засідання комісії з розподілу державних дотацій відбудеться в грудні, і наразі в Мінекономрозвитку очікують на подання заявок від аграріїв, оскільки в резерві бюджетних коштів, передбачених на відшкодування витрат фермерів, ще залишилося 150 млн грн.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.

Цю інформацію Тимофій Милованов надав у відповідь на критику позиції уряду щодо зволікання з виплатою держкомпенсацій, яка прозвучала від голови Асоціації тваринників України Ірини Паламар.

Ірини Паламар наголошувала, що аграрії майже рік чекають на відшкодування коштів із держпідтримки, бо комісія з розподілу державних дотацій ще з вересня не може зібратися — в ній бракує кворуму.

«Дійсно, у вересні не було кворуму комісії через призначення нового уряду. Наступне планове засідання комісії в грудні. Подавайте заявки до 5 грудня», — відповів міністр.

Також він додав, що наразі подано заявок від аграріїв на виплату держдотацій на суму приблизно 350 млн грн, а всього в бюджеті заплановано на ці витрати 500 млн грн.

«Тобто є ще резерв у 150 млн грн. Чекаємо на заявки», — підкреслив Тимофій Милованов.

Нагадаємо, Ірина Паламар заявила, що через затримку із скликання комісії щодо розподілу дотацій в рамках програми державної підтримки АПК, заступнику міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарасу Висоцькому слід скласти повноваження.

Виконано за допомогою Disqus