Новий випадок АЧС зафіксували на Житомирщині

10 листопада 2019 893 0
Новий випадок АЧС зафіксували на Житомирщині
pixabay.com

На території мисливських угідь Радомишльського району Житомирської області 4 листопада виявили 2 трупи диких кабанів, заражених африканською чумою свиней (АЧС). Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Наявність ДНК вірусу підтвердили результати дослідження Випробувального центру ДНДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (звіт №013856 п.м./19 від 04.11.2019р).

Група швидкого реагування провела епізоотичне розслідування, після чого спеціалісти здійснили заходи з ліквідації захворювання.

Заходи з недопущення поширення збудника АЧС наразі тривають. Ситуація знаходиться під контролем Держпродспоживслужби області та району.

Нагадаємо, за ініціативи Держпродспоживслужби та ДП «Агенство з ідентифікації та реєстрації тварин», відтепер реалізувати чи переміщувати свиней до підприємств, не зареєстрованих у Єдиному державному реєстрі тварин, стало неможливо

Нагадаємо, що Kurkul.com проводить опитування серед учасників ринку щодо пропозиції компанії Corteva продавати насіння Pioneer у товарний кредит.

Ми пропонуємо вам розповісти, за яких умов ви згодні будете купувати насіння Pioneer у кредит.

Виконано за допомогою Disqus