Озвучили причини відмови дистриб'юторів продавати насіння бренду Brevant

12 листопада 2019 258 0
Озвучили причини відмови дистриб'юторів продавати насіння бренду Brevant
dupont.ua

Більшість українських дистриб'юторів відмовляється продавати насіння бренду Brevant. За оцінками експертів, в цей бренд входять старі та слабші гібриди Pioneer або Dow Seeds. Найкращу селекцію компанія Corteva Agriscience почала продавати цього сезону самостійно. Про це йдеться в матеріалі «Насіння бренду Brevant: чому дистриб'ютори відмовляються продавати?» на SuperAgronom.com.

Наразі портфель Brevant в Україні містить 13 гібридів кукурудзи, 9 гібридів соняшнику та 12 гібридів озимого ріпаку.

За результатами проведеного SuperAgronom.com опитування серед тих, хто будь-коли вирощував гібриди з цього портфелю, дистриб'юторів та експертів з насінництва, отримали такі збірні відгуки:

  • Ці гібриди користувались найменшим попитом у аграріїв в лінійці Pioneer.  
  • За цими гібридам були найбільші залишки на складах у дистриб'юторів. 
  • Гібриди кукурудзи здебільшого мають досить посередню вологовіддачу та посухостійкість.
  • Гібриди соняшнику здебільшого застарілі, які втрачають актуальність. (Зареєстровані до 2015 р., 2 з них — у 2017 р., не мають актуальних на сьогодні параметрів). 
  • Стійкість до вовчка недостатня або відсутня. Для регіонів без вовчка це може бути не проблемою, але зважаючи на присутність вовчка вже в Полтавській області, то цей фактор стає все більш актуальним для більшої кількості аграріїв. 
  • Імі-стійкі гібриди соняшнику лише 2 з представлених, обидва високоолеїнові, усі лінолеві гібриди —  класичні, зі стійкістю лише до 5 рас вовчка (за двома винятками), причому у товарних посівах вказана стійкість часто не виправдовувалася. 
  • З гібридів ріпаку три є імі-стійкими, інші — класичними, гібриди досить непогані, проте практично усі не мають якихось значних переваг перед більш відомими брендами і на ринку 
  • Ціна на це насіння залишається досить високою, зважаючи на відсутність сучасних характеристик та переваг. У даному випадку аграрії почали надавати перевагу українським гібридам аналогічної якості за вдвічі меншою вартістю. Для порівняння: посівна одиниця насіння Brevant коштує близько 3000-4000 грн (зі знижками за велику партію та залежно від гібриду ціна може становити і 2700 грн), тоді як український гібрид такої ж, або кращої, якості можна придбати за 1500-2000 грн/п.о.

На інформаційний запит редакції SuperAgronom.com комерційний директор компанії Corteva Agriscience​​ в Україні Андрій Андрюшко відповів, що наразі немає проблем із продажами бренду.

«На сьогоднішній день ми не маємо відмов від продажів бренду Brevant. Комерційна політика для дистрибуції була представлена 1 листопада, і наразі всі вивчають пропозицію Corteva Agriscience, зокрема, портфель бренду Brevant, який удосконалив в собі всі технологічні переваги генетики Corteva Agriscience», — зазначив він.

За даними SuperAgronom.com, дистриб'ютори контракти підписувати будуть на можливість закуповувати насіння, але в реальності закупівлю не проводитимуть.

Виконано за допомогою Disqus