Регіонали Corteva прив’язали ціну насіння Pioneer до гривні у момент її зміцнення

24 грудня 2019 165 0
Регіонали Corteva прив’язали ціну насіння Pioneer до гривні у момент її зміцнення
Kurkul.com

Майже всі великі виробники: Bayer, Syngenta, MAS Seeds, «Лімагрейн Україна», UNIVERSEED, RAGT, ціни на насіння яких вказувалися в валюті, зберегли прив'язку до долара або євро. Corteva Agriscience стала чи не єдиною насіннєвою компанією в Україні, яка в момент падіння курсу долара зафіксувала у гривні торішню ціну на насіння торгової марки Pioneer. Про це йдеться у дослідженні на SuperAgronom.com.

«Якщо ціна посівної одиниці Pioneer в минулому сезоні становила $175 за курсом 26 грн/$, або 4 550 грн, то в поточному сезоні зберігається все та ж ціна в 4 550 грн. Отже, аграрію за насіння від Corteva Agriscience доведеться заплатити не $175, а вже близько $193», — йдеться у повідомленні.

Проте, як зазначають джерела SuperAgronom.com, ціна для кожного клієнта різна. При чому не залежно від обсягу.

«В одному холдингу з зембанком 20 тис. га нам розповіли, що отримали на насіння Pioneer від регіональних представників компанії неадекватно високу ціну порівняно з минулим роком. А у фермерському господарстві розповіли, що регіональний представник Corteva Agriscience запропонував знижку до 15% від ціни, що зафіксована в гривні. На фініші вийшла минулорічна ціна в долларах», — повідомили в SuperAgronom.com.

SuperAgronom.com направив інформаційний запит про особливості цінової політики Corteva Agriscience в минулому і нинішньому сезоні продажів. У відповіді відділ корпоративних комунікацій компанії зазначив, що не може розголошувати комерційні умови, пропоновані партнерам і клієнтам.

«Corteva Agriscience пропонує різноманітні комерційні, маркетингові та фінансові інструменти для своїх клієнтів і партнерів з метою належного задоволення їхніх потреб і в рамках чинного законодавства України. Умови, викладені в комерційній політиці компанії, доступні виключно для наших клієнтів і партнерів та не підлягають розголошенню», — йдеться у відповіді на запит. 

При цьому видання зазначає, що раніше комерційний директор Corteva Agriscience в Україні Андрій Андрюшко в своєму інтерв'ю виданню Landlord говорив, що перехід на модель прямих продажів дасть змогу компанії оперативніше відповідати на запити клієнтів і розуміти їхні потреби.

Нагадаємо, більшість українських дистриб'юторів відмовляється продавати насіння бренду Brevant. За оцінками експертів, в цей бренд входять старі та слабші гібриди Pioneer або Dow Seeds. Найкращу селекцію компанія Corteva Agriscience почала продавати цього сезону самостійно. 

Виконано за допомогою Disqus