ТД Насіння у важкому фінансовому становищі — Шаманський

23 липня 2020 467 0

Компанія Торговий Дім «Насіння» знаходиться у важкому фінансовому стані, але її представники ведуть переговори з партнерами й обговорюють різні формули виходу із ситуації.

Про це в коментарі Latifundist.com розповів комерційний директор ТД «Насіння» Сергій Шаманський.

«Мова не йде про банкрутство», — прокоментував обговорення на ринку Сергій Шаманський.

Раніше в кількох компаніях-постачальниках насіння і ЗЗР, які є партнерами ТД «Насіння», заявляли, що ТДН знаходиться на межі банкрутства

За словами співрозмовників, топ-менеджмент ТД «Насіння» з початку тижня повідомляє партнерів про майбутнє банкрутство через неможливість розрахуватися за зобов'язаннями.

Сумарний обсяг заборгованості дистриб'ютора перед постачальниками, за оцінками їх представників, становить в районі $20 млн. Серед ключових партнерів — великі мультинаціональні компанії Bayer, Corteva Agriscience, Syngenta та інші.

За словами топ-менеджера однієї з мультинаціональних компаній, фінансові труднощі ТД «Насіння» відчувала останні півтора року, але до останнього дистриб'ютору вдавалося перекредитуватися. Однак на початку липня компанія почала пред'являти постачальникам векселі.

Також опитані нами представники компаній-дистриб'юторів розповіли, що ТД «Насіння» в останні місяці масово покидають співробітники. Зокрема, в ряді регіонів у компанії не залишилося більше представників.

«Що стосується клієнтів ТД «Насіння», то зараз їх базу активно перехоплює Agrii, «Ерідон» і «Спектр-Агро», — розповідає представник однієї з дистриб'юторських компаній.

Нагадаємо, що в жовтні 2019 року зі складу акціонерів компанії «Торговий Дім« Насіння» вийшли Микола Кравченко, Юрій Шапіренко і Анатолій Черняк.

Виконано за допомогою Disqus