Висоцький назвав суму держпідтримки на придбання землі

19 листопада 2019 175 0
Висоцький назвав суму держпідтримки на придбання землі

В уряді визначились, яку суму держпідтримки  на покупку землі необхідно закласти у держбюджет на 2021 р. Про це в ефірі «Подробиць тижня» повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький, інформує AgroPolit.com.

«У нас є розрахунки. В піковий рік треба буде закласти (до держбюджету) 13 млрд грн», — сказав Тарас Висоцький.

Також заступник міністра порадив після відміни мораторію власникам паїв не поспішати виставляти землю на продаж, бо і оренда для власників землі буде вигідною.

«Я не зупиняюсь повторювати — для власників паїв — не продавати. Ми бачимо чіткий тренд — двічі виросла оренда за останні 5 років. Ми очікуємо, що вона ще як мінімум вдвічі виросте за наступні 3-4 роки… За середній пай будуть отримувати на 8-10 тис. грн більше. Вартість буде зростати і самої земельної ділянки і оренди… Конкуренція настільки велика», — розповів Тарас Висоцький.

Він додав, що площа агрохолдингів за останні 3 роки зменшилась на 7%. Тому цінову політику, швидше за все, будуть диктувати фермери.

«Тон на ринку задають малі та середні фермерські господарства. Економіка дозволяє, технології впроваджуються, відповідно, вартість оренди буде зростати», — підсумував заступник міністра.

Виконано за допомогою Disqus