На Одещині мисливці пошкоджують посіви озимих

20 листопада 2019 3177 0
На Одещині мисливці пошкоджують посіви озимих

Мисливці в Біляївському районі Одеської області під час полювання на зайців пошкоджують посіви озимих. Вони вздовж і впоперек їздять по них машинами. Про це розповів депутат районної ради Сергій Кузьмук. Повідомляє agro-yug.com.ua.

За словами Сергія Кузьмука, поскаржився на мисливців головний агроном державного підприємства дослідне господарство «Южний», яке знаходиться на території Великодальницької сільської ради.

«Ці мисливці, а точніше вже браконьєри, за неналежного виконання районними єгерями своїх обов'язків, їздять по посівах озимих культур, пошкоджуючи рослини. Полювання вночі «на фару» взагалі заборонено законом. До того ж вони їздили ще тоді, коли сезон полювання на зайців ще не відкривався, але закон для деяких мисливців браконьєрів на території Біляївського району не існує», — зазначив депутат.

Читати за темою: Аномальні погодні умови перешкоджають проростанню озимих в Криму

Він припускає, що керівництво та єгерська служба Біляївської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок не ведуть належний контроль у сфері полювання та використання мисливських фондів і боротьби з браконьєрством. Не мають постійного зв'язку із землекористувачами та землевласниками на території району.

Сезон полювання триватиме ще три місяці, і таких варварських ситуацій, за словами Сергія Кузьмука, може побільшати. В результаті поля з озимими культурами будуть заїжджені автомобілями браконьєрів. Це неодмінно призведе до падіння урожайності зернових культур. Щоб припинити цей безлад, депутат просить втрутитись в ситуацію правоохоронні органи, Біляївську райдержадміністрацію та Одеське обласне управління лісового господарства.

За словами Кузьмука, всі необхідні документи вже передані до компетентних органів.

Виконано за допомогою Disqus