Уряд ще не вирішив передати Аграрний фонд на приватизацію — ЗМІ

22 листопада 2019 173 0
Уряд ще не вирішив передати Аграрний фонд на приватизацію — ЗМІ
agrofond.gov.uaУряд ще не вирішив передати Аграрний фонд на приватизацію — ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект 1054-1, який дає старт приватизації держпідприємств в Україні. Найбільше шансів піти з молотка — у об'єктів великої приватизації. Це ДПЗКУ, ПАТ «Аграрний фонд», «Укрспирт», «Артемсіль» і «Конярство України». Про це повідомляє Latifundist.com.

«Якщо зі збитковими підприємствами ситуація зрозуміла (де є фінансові проблеми — підприємство може бути передано на приватизацію), то з прибутковими нагадує детективну історію і породжує кадрові скандали», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таким прикладом може виступити «Аграрний фонд», де кадровий скандал вже розгорівся навколо контролю над підприємством.

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов раніше заявив, що Андрій Радченко звільнений з посади керівника «Аграрного фонду» через незгоду з баченням уряду подальшої долі компанії.

«Андрій Радченко заявляє, що для звільнення причин немає, оскільки підприємство — одне з найприбутковіших в структурі профільного міністерства. Відсторонення із посади б'є по підприємству. Під удар, в першу чергу, потрапляє виконання форвардних контрактів перед аграріями, і в загальному, вся операційна робота компанії», — зазначають у виданні.

Виконано за допомогою Disqus