Фермеру з Луганщини перешкоджають продавати власну продукцію

25 листопада 2019 513 0
Дмитро Оденчук, директор ПСП «Агрофірма «Привілля»
Kurku.comДмитро Оденчук, директор ПСП «Агрофірма «Привілля»

Директор ПСП «Агрофірма «Привілля», що у селі Привілля Троїцького району Луганської області, Дмитро Оденчук заявив, про спроби завадити йому продавати власну продукцію. Фермер має молокозавод та ковбасних цех, де виготовляє натуральну продукцію. Про це він повідомив у відео В’ячеслава Шевчука у Facebook.

Читати за темою: Родинна справа Оденчуків: Своїм дітям довіряєш, як нікому

Фермер розповів, що має чотири кіоски у Сєвєродонецьку, де продає ковбаси власного виробництва. 

«У 2018 р. ми отримали з мерії міста Сєвєродонецька листа, що наші кіоски стоять ніби-то незаконно», — повідомив Дмитро Оденчук.

У листі також була вимога демонтувати споруди, або їх відправлять на штрафмайданчик.

При цьому фермер зауважує, що у цих кіосках працює чотири людини, які сплачують всі необхідні податки та податок на прибуток.

«Ми звернулися з пропозицією розібратися із ситуацію та виправити, якщо були допущені помилки. Як результат дзвінки: якщо ви не приберете споруди — ми їх демонтуємо», — розповідає Дмитро Оденчук.

Фермер вирішив демонтувати кіоски, для чого вислав на місце інженера.

«Виїхав інженер, до нього підійшла людина, яка каже: що ви прибираєте, приходьте до мене в кабінет і ми поговоримо», — продовжує фермер. Як вияснилося пізніше це був заступник мера Сєвєродонецька Григорій Прегреба.

Дмитро Оденчук прийняв рішення про демонтаж кіосків. За його словами, за два тижні надійшов лист від пана Прегреби. Там вказувалося, що було виявлено кілька порушень — недооформлені документи.

«Після цього я зрозумів до чого були всі ці шантажі із демонтацією кіосків», — підсумував Дмитро Оденчук.

Фермер розповідає, що наразі грошей на придбання магазину він не має. Адже тваринництво у його господарстві розвивається, як соціальний проект на селі, який створює робочі місця та дає змогу споживати якісну продукцію. Наразі рентабельність виробництва ковбас складає 0%. Але Дмитро Оденчук хоче відновити торгівлю аби зберегти роботу людям.

Виконано за допомогою Disqus