Експорт ячменю з України перевищив показники за весь минулий сезон

26 листопада 2019 70 0
Експорт ячменю з України перевищив показники за весь минулий сезон
Kurkul.comЕкспорт ячменю з України перевищив показники за весь минулий сезон

З початку сезону-2019/20 по жовтень, Україна експортувала майже 3,6 млн т ячменю, при тому, що за весь минулий рік експорт склав всього 3,5 млн т. А до кінця МР на зовнішні ринки може бути відвантажено ще близько 1,5 млн т зернової. Таку думку висловив незалежний експерт українського ринку зернових і олійних культур Олег Левченко, передає «АПК-Інформ».

«Я очікую, що до кінця МР на зовнішні майданчики буде поставлено ще близько 1,5 млн т. І левова частка буде покрита за рахунок тендерів, що проводяться Саудівською Аравією», — сказав він.

Експерт також зазначив темпи експорту зернових з України в цілому, які помітно випереджають торішні.

«Це особливо відчутно по пшениці. Так, в період з липня по жовтень 2018/19 МР Україна експортувала 7,69 млн т пшениці при річному обсязі 15,1 млн т. За перші 4 місяці поточного сезону ми вже експортували 12 млн т, тим самим істотно перевищивши торішній показник. І тут нам на руку також зіграло стримування активних продажів російськими трейдерами. За підсумками 2019/20 МР експорт пшениці, за моїми оцінками, може скласти 19,5-20 млн т. Також я очікую збільшення обсягів експорту пшеничного борошна в поточному МР», — додав Олег Левченко.

Виконано за допомогою Disqus