Українські тепличні огірки за місяць подорожчали удвічі

28 листопада 2019 178 0
Українські тепличні огірки за місяць подорожчали удвічі
pixabay.comУкраїнські тепличні огірки за місяць подорожчали удвічі

За останній тиждень листопада ціни на імпортні тепличні огірки суттєво впали, це не завадило підняти ціни вітчизняним виробника. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Станом на 27 листопада, на гуртовому ринку «Шувар» у Львові імпортні огірки  пропонуються по 28-30 грн/кг (1,08-1,15 EUR/кг). За тиждень ціни на них впали мінімум на третину. Огірки з вітчизняних теплиць коштують 50-55 грн/кг (1,92-2,12 EUR/кг). Їх вартість від початку листопада зросла мінімум удвічі.

Українські трейдери наголошують на тому, що вища вартість вітчизняної продукції є цілком обґрунтованою. По-перше, пропозиція українських тепличних огірків є значно меншою, ніж імпортних, сезон збирання майже завершено.

«В цьому сезоні ми суттєво збільшили імпорт, багато огірка завозилось до України в квітні та липні, коли на ринку вже була присутня продукція вітчизняного виробника. Зростання імпорту — це наслідок скорочення внутрішнього виробництва і справа не тільки в погодних умовах. В головних виробничих регіонах останні 2-3 роки поступово призупиняли діяльність дрібні виробники, люди виїжджали на заробітки за кордон. Крім того закривались «старі» промислові теплиці. В тім гарна новина в тому, що середня вартість тепличних огірків в Україні постійно зростає, маємо сподівання що це сприятиме відновленню виробництва в найближчі роки», — зауважила керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар» Тетяна Гетьман.

У 2019 р. середня вартість тепличних огірків в Україні становила 26 грн/кг — це найвищій показник за останні 5 років.

Виконано за допомогою Disqus