До законопроекту про ринок землі подали понад 2 тисячі правок

29 листопада 2019 358 0
До законопроекту про ринок землі подали понад 2 тисячі правок

Депутати подали понад 2 тисячі правок до ухваленого у першому читанні законопроєкту про запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення №2178-10. Про це повідомив співавтор ухваленого законопроекту, депутат Микола Сольський під час брифінгу, інформує «РБК-Україна».

«Змін та ідей дуже багато. Це понад 2 тисячі правок, а може й 3 тисячі. Вчора закінчився останній день (коли можна було подавати правки до законопроєкту — ред.), ми почали їх рахувати та узагальнювати», — повідомив Сольський.

Читати за темою: Відкриття ринку землі в Україні: хронологія подій (оновлюється)

За його словами, на те, аби перерахувати та узагальнити депутатські правки буде потрібен певний час. Після цього комітет почне розглядати поправки до законопроєкту та ухвалить своє рішення щодо того, чи рекомендувати його ухвалення у другому читанні.

«Основні зміни, окрім технічних, звичайно ж, стосуються концентрації (земель,якими може володіти одна особа — ред.) та участі у ринку іноземців», — додав депутат.

Нагадаємо, депутати від партії «Слуга народу» пропонують до основного законопроекту про відкриття ринку землі №2178-10 внести зміни: перевести купівлю-продаж землі в безготівковий розрахунок і обмежити концентрацію до «справедливої» цифри в умовах запуску ринку землі. 

Виконано за допомогою Disqus