На Херсонщині затримали шахраїв, які ошукали двох фермерів на 800 тисяч грн

2 грудня 2019 180 0
На Херсонщині затримали шахраїв, які ошукали двох фермерів на 800 тисяч грн
hr.npu.gov.

В Херсонській області затримали шахраїв, які обманним способом видурили у двох фермерів понад 800 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Херсонській області.

Зазначається, що минулого четверга, 28 листопада, в чергову частину Нововоронцовського відділення поліції звернулись менеджер та водій фермерського господарства з Миколаївської області. Розгублені жінка з чоловіком розповіли, що невідомий зловмисник під час покупки насіння соняшника ошукав заявників на 350 тис. грн. Впродовж декількох годин оперативники управління карного розшуку встановили особу підозрюваного.

Як повідомили у відомстві, вже наступного дня зловмисника разом із напарником затримали в одному з готелів Скадовська. 

«Звернення про злочин надійшло до поліції вчора близько 16:00. У Новоронцовському відділенні поліції зібралися житель одного з населених пунктів району та представники фермерського господарства з Миколаївської області. В ході розмови з’ясувалося, що місцевий мешканець продавав насіння соняшника, а жителі Миколаївщини були покупцями. Коли вже завантаження товару майже закінчилося, покупці передали 350 тисяч гривень начебто посереднику продавця, після чого він з грошима поїхав у невідомому напрямку і наразі зв’язок з ним відсутній», — повідомили в поліції.

Читати за темою: На Волині поліція викрила злочинців, які вимагали гроші у фермера

Наразі відомо, що за аналогічною схемою в пастку шахраїв кілька тижнів тому потрапила й жителька Голопристанського району. Під час продажу зернових вона втратила майже півмільйона грн.

На даний час проводяться слідчі дії. Чоловіки підозрюються в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Вирішується питання про затримання основного фігуранта в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України та обрання йому міри запобіжного заходу. Йому може загрожувати 8 років позбавлення волі.

Виконано за допомогою Disqus