Кабмін вніс зміни в порядок отримання фермерами дотацій

2 грудня 2019 582 0
Кабмін вніс зміни в порядок отримання фермерами дотацій
pixabay.com

Кабінет Міністрів України схвалив постанову №954 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». Цією постановою передбачено подовження терміну подачі документів та змінено Порядки використання коштів за деякими з програм підтримки. Про це повідомили на Інформаційно-аналітичному порталі АПК України.

Так, за програмою «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними», термін подання суб’єктами господарювання матеріалів до регіональних комісій встановлений до 1 грудня 2019 р., а регіональними комісіями до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України в термін до 10 грудня поточного року.

Читати за темою: Державна компенсація на придбане насіння: алгоритм отримання виплати

За програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» в частині компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва:

  • кошти, передбачені в держбюджеті, спрямовуються на компенсацію вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва (скасовано компенсацію вартості за закупівлю спеціальних вагонів для перевезення зерна, обладнання для виробництва біоетанолу та електроенергії з біомаси);
  • частковій компенсації підлягає техніка та обладнання, які на момент здійснення через уповноважений банк оплати на їх придбання, були включені до переліку розміщеному на офіційному веб-сайті Мінекономіки.

За напрямом часткового відшкодування вартості племінних тварин, сперми та ембріонів (пункт 10 Порядку) у 2019 р. подовжено терміни:

  • подання суб’єктами господарювання, які є юридичними особами заявки та документів — до 15 грудня;
  • розгляд комісією Мінекономіки заявок та документів — до 20 грудня;
  • спрямування бюджетних коштів на рахунки суб’єктів, відкриті у банках — до 25 листопада.
Виконано за допомогою Disqus