Вчені створили нову вакцину від небезпечної інфекції ВРХ

3 грудня 2019 58 0
Вчені створили нову вакцину від небезпечної інфекції ВРХ
Kurkul.comВчені створили нову вакцину від небезпечної інфекції ВРХ

Британські вчені розробили нову вакцину і додатковий шкірний тест на туберкульоз великої рогатої худоби (ВРХ). Про це пише Dairynews.

Вперше розроблена вакцина, яка сумісна з синтетичною формою шкірного туберкулінового тесту (PPD). Це обов'язковий тест, який використовується для епідеміологічного нагляду за туберкульозом ВРХ на всій території Великобританії.

У теперішній час, для вакцинації великої рогатої худоби, використовується вакцина БЦЖ, що містить нешкідливий штам збудника туберкульозу ВРХ, і дає позитивний тест PPD на туберкульоз. Це робить неможливим визначити за допомогою шкірного тесту PPD, чи є у тварини туберкульоз або його просто вакцинували.

Тому вакцинація корів БЦЖ в більшості країн світу заборонена, що дозволяє ветеринарам продовжувати використовувати шкірний тест PPD для діагностики захворювання у великої рогатої худоби.

Нагадаємо, що виробництво молочної продукції в Україні знижується через брак сировини.

У новому вакцинного штаму відсутні деякі білки, які є загальними для збудника.

«Ця нова вакцина забезпечує захист від туберкульозу великої рогатої худоби і допоможе в боротьбі з цією смертельною хворобою, яка вражає більше 50 млн голів великої рогатої худоби в усьому світі і є економічно руйнівної для фермерів», — розповів професор Джонхо Макфадден.

Виконано за допомогою Disqus