За сто днів МЕРТ створив 10 аграрних департаментів (ОПИТУВАННЯ)

4 грудня 2019 95 0
За сто днів МЕРТ створив 10 аграрних департаментів (ОПИТУВАННЯ)
slovopravdy.com.ua

Протягом перших 100 днів своєї роботи Міністерство економічного розвитку торгівлі та сільського господарства України (МЕРТСГ) створило 10 нових структурних підроздівлів для обслуговування агросектору.

При цьому у відомстві поки навіть не пояснюють, чим займатимуться, наприклад, департамент аграрної політики і департамент розвитку аграрного сектору.

Про це у своєму блозі «100 днів роботи уряду та Мінекономіки: що отримав агросектор — на раз упав, на два віджався» написала головний редактор AgroPolit.com Наталія Білоусова.

«Ліквідація Мінагрополітики та перетворення його на кілька підрозділів МЕРТу подавалося під соусом «сильний стратегічний крок», але на практиці це поки що має вигляд даремної трати часу. Навіщо було створювати аж 10 департаментів для обслуговування агросектору? Щоби змінити таблички і по новій кадрову колоду розкинути? Питання, де економія?», — пише Наталія Білоусова.

Експертка додає, що поки в новоствореному відомстві «розставляють стільці» по-новому, агросектор уже втратив — депутати обрізали законодавчу норму на 5 років, яка гарантувала агросектору не менш ніж 1% аграрного ВВП на держпідтримку. Тож у бюджеті замість 8,4 млрд грн на 2020 рік заклали 4,3 млрд грн.

Справи аграрні – 100 днів роботи парламенту: Держгеокадастр, ринок землі, бюджет

«Для чого це було зроблено? Хотілося б уже побачити та зрозуміти нормальну логіку роботи МЕРТу», — ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, що після розформування Мінагро та звільнення доброї половини посадовців МЕРТу, міністр Тимофій Милованов заявив про черговий крок реформування та перезавантаження влади.

Виконано за допомогою Disqus