Компанії з іноземними інвестиціями декларують майже втричі більші зарплати, ніж українські фермери

6 грудня 2019 2776 0
Компанії з іноземними інвестиціями декларують майже втричі більші зарплати, ніж українські фермери
AgroPolit.com

Підприємство, створене за підтримки іноземного інвестора, декларує на 150% вищу зарплату, ніж український аграрій. Про це заявив генеральний директор підприємства з іноземними інвестиціями «Краєвид Поділля» Григорій Пуга в інтерв'ю AgroPolit.com.

«Однак не кожен інвестор, який приходить в Україну, готовий додатково вкладати в розвиток без впевненості в завтрашньому дні, тому що сьогодні змінюються погодні умови, ризики посухи. Якщо ми зможемо купувати землю і будемо нею володіти, це дасть нам можливість додатково залучати інвестиції, вкладати в зрошення, інфраструктуру, бути більш рентабельними і цікавими нашій державі. Відповідно, більше наповнювати місцеві бюджети», — зазначив Григорій Пуга.

За його словами, одні тільки інвестиції в зрошення на один гектар приблизно складуть $1,5-3 тис. Генеральний директор підприємства вважає, що відкриється ринок землі — іноземні інвестори будуть ще більше вкладати в господарства, але, звичайно, тільки за умови, якщо вони зможуть володіти землею.

Читати за темою: Для кого запрацює ринок землі ― колонка редактора

На думку Григорія Пуги, із заходом іноземних інвесторів Україна отримає чесне і прозоре наповнення бюджетів. Стабільно будуть створюватися робочі місця. Чесна, прозора заробітна плата.

«Україна буде розвиватися з тим, що економіка, інвестори будуть інвестувати гроші в сільське господарство. І розвиваючи свою компанію, інвестуючи в неї, будуть знову створювати робочі місця, платити зарплати, наповнювати бюджети наших сільських рад і районів, державний бюджет. Без іноземця, який вчить нас працювати чесно і любити державу, в якому живеш, ми поки, на жаль, не можемо», — підсумував генеральний директор «Краєвид Поділля».

Виконано за допомогою Disqus