Аграрії домоглися від Укрзалізниці пом'якшень для вантажовідправників

11 грудня 2019 107 0
Аграрії домоглися від Укрзалізниці пом'якшень для вантажовідправників
Latifundist.com

Вантажовідправники в 2019 р. отримали від «Укрзалізниці» декілька змін в нормах і умовах відправок вантажів. Менеджмент УЗ врахував пропозиції, які на адресу залізниці направляли аграрії. Про це, оцінюючи досягнення і ризики в роботі УЗ, яку з серпня 2017 р. очолює Євген Кравцов, в своєму блозі на сайті Latifundist.com розповів експерт у сфері транспортної інфраструктури та логістики Валерій Ткачов.

Серед пом'якшень:

  • зменшення норми за кількістю вагонів у маршрутній відправці з 54 до 44, що дозволило великій кількості вантажовідправників формувати маршрутну відправку.
  • введення обмежувальної норми (відстань до 20 км) для розрахунку подачі-прибирання вагонів на малодіяльні станції.

«Це дало можливість значно знизити витрати по подачі-прибирання вагонів на малодіяльні станції для клієнтів, що знаходяться на великій відстані від відкритих залізничних станцій. Максимальну плату за подачу-прибирання вагонів на малодіяльних станціях обмежили сумою 4 428,96 грн вагон з ПДВ», — зазначив Валерій Ткачов.

Також експерт зазначив, що полегшено процедуру виключення залізничних станції зі списку малодіяльних.

«Можливе виключення станції з переліку малодіяльних станцій при зверненні вантажовідправників за відповідною процедурою, скорочення періоду моніторингу для виключення зі списку малодіяльних — до 3 місяців (за результатами квартального поліпшення показників)», — підсумував Валерій Ткачов.

Нагадаємо, протягом 2019 р. Укрзалізниця збільшила кількість маршрутних зернових станцій майже в 2 рази, з 79 ж/д станцій до 154. 

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою