Експерт розповів про переваги годівлі свиней гібридним житом

26 грудня 2019 92 0
Експерт розповів про переваги годівлі свиней гібридним житом
Kurkul.com

Переваги гібридного жита з точки зору годівлі свиней, одна з причин, чому воно стало таким популярним в світі. Про це повідомив експерт компанії KWS, який спеціалізується на питаннях гібридного жита у годівлі свиней Якоб Вінтер Ньюманд у рамках проекту «Жито Великих Людей» від «КВС-УКРАЇНА».

За словами експерта, українські свинарі зацікавились новими гібридами жита не лише тому, що культура дає більші врожаї в порівнянні із сортовим, а й через його специфічні особливості.

«Інновація гібридного жита в тому, що експерти з годівлі поглянули на нього з нового ракурсу: в ньому містяться так звані фруктани, а також клітковина. Раніше її наявність вважали фактором, який перешкоджав використання жита у годівлі тварин. Завдяки дослідженням було виявлено, що ці 2 елементи — фруктани та арабинаксилани, позитивно впливають на свиней, оскільки вони є джерелом енергії», — сказав Якоб Вінтер Ньюманд.

Також експерт додав, що гібридне жито є гідною альтернативою пшениці, кукурудзі та ріпаку, оскільки воно більш стійке до захворювань, які зазвичай вражають зернові, зокрема фузаріозу.

Також серед переваг жита в годівлі тварин Якоб Вінтер Ньюманд виділив:

  • годівля житом може зменшити прояв запахів у кнурів;
  • гібридне жито є потужним джерелом енергії для організму свиней;
  • культура має «правильний» помел зернової для згодовування тваринам.
Виконано за допомогою Disqus