Вирощуючи 2 урожаї з гектара, можна здешевити тваринництво — думка

6 грудня 2019 492 0
Андрій Баран, генеральний директор компанії «Агропродсервіс»
Latifundist.comАндрій Баран, генеральний директор компанії «Агропродсервіс»

Компанія «Агропродсервіс» продовжує розвивати тваринництво. Цього року запланували заміну маточного поголів’я в свинарстві. Щоб зробити тваринництво економічно вигідним в компанії шукають шляхи здешевлення. Задля цього збирають два урожаї з однієї ділянки — восени висівають озиме жито на сінаж, яке збирають в кінці квітня на початку травня, після збору на цій ділянці висівають силосну кукурудзу.

Про це розповів генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран в 5 випуску відеоблогу «Жито Великих Людей» від «КВС-Україна».

«Ми з одного гектара маєм можливість зібрати два врожаї. Ми це робимо вже два роки поспіль. Це ефективно, ми отримуємо близько 15 т/га сінажу, а потім ще 45 т/га силосу. Разом воно нам дає в сукупності близько 60 т/га корму», — розповів Андрій Баран.

Також він додав, що гібридне жито є гідною альтернативою пшениці, кукурудзі та ріпаку.

«Гібридне жито, на відміну від кукурудзи не вражається мікотоксинами. При тривалому зберіганні кукурудзи на корм доводиться використовувати багато абсорбентів, відповідно — здорожчувати його», — зазначив Андрій Баран.

За його словами, в «Агропродсервіс» на гібридне жито, яке вже зарекомендувало себе на міжнародному ринку, звернули увагу в першу чергу через тваринництво. Та додав, що в їх компанії поступово збільшують посіви гібридів.

«В компанії ми спробували виробляти культуру спочатку зі 100 га, а потім поступово дійшли до 700-800 га», — поділився генеральний директор.

Виконано за допомогою Disqus