На Херсонщині починають відновлювати захисні лісосмуги

16 грудня 2019 138 0
На Херсонщині починають відновлювати захисні лісосмуги
Kurkul.comНа Херсонщині починають відновлювати захисні лісосмуги

Всесвітня продовольча організація (FAO) спільно з українськими науковцями розпочинає досліди з відновлення лісосмуг на Херсонщині. Про це повідомляє newday.kherson.ua. 


«Хижацьке вирубування лісосмуг на Херсонщині уже призвело до втрати більше, ніж половини їх площ. Наше завдання — показати, що відновлення захисту полів дасть змогу збільшити їх врожайність на 25-30%», — пояснив директор Степового філіалу Українського науково-дослідного інституту лісового господарства Олександр Глод.

Повідомляється, що біля села Великий Клин у Голопристанському районі області з’явилися два ряди саджанців дуба звичайного, гледичії та жимолості завдовжки у 2,24 тис. км. За угодою з FAO, інститут водних проблем меліорації надав землі для проекту, а Степовий філіал Українського науково-дослідного інституту лісового господарства займався вирощуванням. 

За словами Олександра Глода, Всесвітня продовольча організація замовила проект експериментальної лісосмуги і оплатила вирощування саджанців.

Він також наголосив на необхідності обороняти лісосмуги через загрозу вирубки дерев браконьєрами для продажі деревини.

«Безгоспні» насадження потрібно взяти на баланс місцевим громадам, забезпечивши їх охорону та збереження — в тому числі, й за грантові кошти міжнародних та вітчизняних організацій. А для аграріїв має стати вигідним створення нових лісосмуг», — пояснив Олександр Глод.

Проект триватиме до кінця липня 2020 р.

Виконано за допомогою Disqus