В Україні встановлять єдину мінімальну сплату податку з гектару землі — Висоцький

18 грудня 2019 2495 0
В Україні встановлять єдину мінімальну сплату податку з гектару землі — Висоцький

В рамках земельної реформи в Україні встановлять єдину мінімальну сплату податку з гектару. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький під час публічного прес-марафону обговорення земельної реформи (Земельний Марафон) Кабінету міністрів України на тему: «Фінальна версія земельної реформи»

«В мене є гарна новина для прозорих аграрних виробників — велична оподаткування не буде змінюватися. В мене є погана новина  для тіньових фермерів і аграрних виробників — їм доведеться платити податки. Оскільки є інформація про 35-40% тіньового обробітку земель, є ідея запровадати єдину мінімальну сплату з кожного гектару. Ці гроші стовідсотково підуть в місцеві бюджети, що призведе до унеможливлення ухилення від сплати податків», — зазначив Тарас Висоцький.

За розрахунками уряду, це має збільшити надходження до місцевих бюджетів приблизно на 13 млрд грн в рік.

«Тому оподаткування буде змінено та, перш за все, буде націлене на боротьбу з тіньовою економікою. Для тих виробників, які справно сплачували всі податки, кардинальних змін не буде. Зміниться підхід, але величина оподаткування на гектар не зміниться», — підкреслив Тарас Висоцький.

Виконано за допомогою Disqus