На Львівщині реалізують програму відтворення родючості ґрунтів

22 грудня 2019 67 0
На Львівщині реалізують програму відтворення родючості ґрунтів
Kurkul.com

Поточного року на виконання заходів зі збереження та відтворення родючості ґрунтів з обласного бюджету Львівщини було виділено 780 тис. грн. Про йдеться на сайті Департаменту АПР Львівської ОДА.

Зазначається, що комплексна програма підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016-2020 рр., на виконання якої, сільгоспвиробники активно беруть участь за напрямом проведення заходів збереження та відтворення родючості ґрунтів, а саме посів сидеральних культур та вапнування ґрунтів, діє у Львівській області з 2016 р.

«За результатами конкурсу 22 господарства області отримали фінансову підтримку у відповідності до використаних площ під сидеральні культури з розрахунку 500 грн/га та вапнування шляхом внесення вапнякових меліорантів з розрахунку 1000 грн/га», — йдеться в повідомленні.

Як зазначають у відомстві, комплекс позитивних змін, що відбуваються ґрунтах під впливом вапнування та посіву сидеральних культур докорінно поліпшують їх родючість та підвищують урожайність сільськогосподарських культур.

Читати за темою: Персональний агрономічний супровід 80 Lvl: як працює програма спільного вирощування

Виконано за допомогою Disqus