Альтернативи спецрежиму є — експерт

17 листопада 2015 23 0
Альтернативи спецрежиму є — експерт
Latifundist.comАльтернативи спецрежиму є — експерт

Альтернативи спецрежиму ПДВ для аграріїв існують, зазначив народний депутат України Іван Мірошниченко, пишуть «Бізнес.Вести».

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин готується у найближчий час сісти за стіл переговорів із керівництвом Міністерства фінансів України для обговорення питання скасування пільгового оподаткування аграріїв.

Якщо раптом запропонований аграрним камітетом законопроект не вразить чиновників, у аграрних лобістів є ще кілька альтернативних пропозицій.

«Ми готові погодитися на скасування спецрежиму з ПДВ для рослинників, але з умовою, що їм повернуть відшкодування експортного ПДВ в автоматичному режимі (до його скасування сума відшкодування по зернових і олійних складала близько 35-38 млрд грн у рік). Для тваринників ж пільги однозначно повинні залишитися, інакше ми просто знищимо галузь», — сказав Іван Мірошниченко.

Ураховуючи, що у нинішньому парламенті чимало представників аграрного відомства, можна припустити, що, якщо раптом знайти компроміс все ж не вдасться, вони спробують попросту заблокувати прийняття невигідного для галузі рішення.

Виконано за допомогою Disqus