Радник прем’єра назвав дату голосування за земельний законопроект

4 січня 2020 661 0

У Верховній Раді Україні вже 14 січня можуть проголосувати за відкриття ринку сільськогосподарської землі в Україні. Про це повідомив радник прем’єр-міністра України Олексій Мушак на сторінці у Facebook, передає AgroPolit.com.

«Розблоковано розгляд земельного закону 2178-10 в парламенті. По регламенту текст до другого читання має бути наданий за 10 днів до дати розгляду. Тільки що порівняльна таблиця з’явилися на порталі ВР. Відповідно першого пленарного дня 14 січня парламент вже може проголосувати за земреформу. Всі формальні процедури виконані. Тепер справа лише за політичною волею та бажанням зробити реформу сторіччя», — написав Олексій Мушак.

За його словами, до шести сторінок законопроекту було подано 4 018 правок на 2 528 сторінках. Більше 2 000 з них стосується референдуму. 

«По факту це є законодавчим спамом, бо референдум необхідно виписувати не в земельному кодексі, а в іншому законі. Всі правки об’єднані в 9 блоків, в кожному з яких підтримано системну правку. Розгляд в залі пропонується зробити по 119 статті регламенту ВР», — зазначив радник прем’єр-міністра.

Виконано за допомогою Disqus