Агрофірма на Вінничині купила унікальну сівалку

6 січня 2020 745 0
Агрофірма на Вінничині купила унікальну сівалку
traktorist.ua

Фермерське господарство «Дзялів», що розташоване у Жмеринському районі Вінниччини, придбало унікальну для українського ринку модифікацію сівалки Väderstad Rapid A 400S, пише Traktorist.ua.

Сівалка обладнана пневматичною висівною системою без функції внесення добрив. Це було зроблено навмисно, оскільки в господарстві планують відмовлятись від використання сухих мінеральних добрив і переходити на внесення рідких.

Крім цього, сівалка оснащена унікальною системою контролю висіву SeedEye, яка може працювати в трьох режимах: контролювати норми висіву за вагою (кг/га), рахувати кількість насіння й висівати матеріал у штуках насінин на метр квадратний або лише реагувати на забивання.

Точність підрахунку насіння під час сівби пшениці чи інших зернових становить 98-99% з можливістю підрахунку — близько 250 зернин за 1 секунду.

«Сівалка подобається тим, що витримує задану норму за роботи на будь-якій швидкості. Ми рухалися полем із швидкістю і 3, і 15 км/год, і завжди норма відповідала встановленому рівню. І це не лише дані з комп’ютера — під час перших виходів у поле нам хотілось на власні очі побачити, скільки насінин потрапляє у рядок. Для цього неодноразово розкопували рядки, рахували кількість висіяних насінин на різних ділянках. Скажу з власного досвіду, що сівалки інших виробників дещо програють у цьому», — каже головний агроном ФГ «Дзялів» Віталій Білоус.

Для переїздів дорогами загального користування сівалка може складатись у транспортне положення з шириною в 3 м.

Для фермерського господарства «Дзялів» цей фактор є вкрай важливим, оскільки поля розкидані чи не в межах цілого району. Максимальна відстань під час переїздів сягає 35 км, тому дуже важливо, щоб сівалка могла проїхати вузькими дорогами без створення перешкод іншим учасникам дорожнього руху.

Виконано за допомогою Disqus