Садівник із Буковини вирощує більше 200 екзотичних рослин у власній теплиці

6 січня 2020 922 0
Садівник із Буковини вирощує більше 200 екзотичних рослин у власній теплиці

Фермер із Буковини Іван Галіп уже третій рік поспіль збирає взимку урожай тропічних фруктів у своєму саду, пише Укрінформ.

Папая, авокадо, пітахая або фрукт дракона, кавове дерево, банани, ананаси, мандарини, апельсини й півторакілограмові лимони — усі ці продукти можна не тільки побачити взимку, а й скуштувати у приватному саду фермера з села Кам’янка, що в Чернівецькій області, Івана Галіпа.

Спочатку чоловік викупив стару пилораму, на якій працював столяром, і на її місці почав споруджувати великі підземні теплиці.

Зараз площа двох термотеплиць буковинського фермера сягає близько 600 кв. м. Садівник висадив тут десятки екзотичних саджанців, адаптованих до українського клімату.

«У серпні на День Незалежності було рівно три роки, як ми закупили та висадили перші саджанці у теплицю. Добре запам’ятав той день, бо через свято довелося довго стояти в автомобільних заторах і переживав, чи не пропадуть саджанці», — пригадує буковинський фермер.

Наразі у теплицях садівника з Буковини є близько 200 видів різних рослин. І з кожним роком фермер намагається розширювати асортимент вирощених у власних теплицях фруктів. Спочатку були банани, ананаси, кавове дерево, мандарини і лимони, пізніше додалися авокадо, папая, у планах — манго, вуличний інжир, гранати тощо.

«З кожним роком про мій сад дізнається все більше людей, записуються на екскурсії й групи дітей, і дорослих, бували навіть іноземці, які, мабуть, гостювали у наших людей. Зараз уже практично вся Західна Україна знає про наш сад, з різних куточків країни: із Закарпаття, Львівщини, також із Вінниці записувалися на екскурсії. Під час таких екскурсій ми людям пропонуємо придбати наші фрукти, хтось цікавиться саджанцями, теж їх продаємо», — каже Іван Галіп.

Оскільки Кам’янка — одне із найбільших сіл у Чернівецькій області, то основними покупцями буковинського фермера стають якраз його односельці.

Виконано за допомогою Disqus