На Закарпатті почали вирощувати морозостійкий тропічний фрукт

29 грудня 2019 186 0
На Закарпатті почали вирощувати морозостійкий тропічний фрукт
wikipedia.ruНа Закарпатті почали вирощувати морозостійкий тропічний фрукт

На Закарпатті садівник-аматор Василь Чалбаш створив розсадник для вирощування морозостійкої азімини (Asimina triloba). Про це повідомляє mukachevo.today.

«Запах плодів нагадує ківі, полуницю та банан разом взяті. А смак як банан, ананас і манго змішані разом», — розповідає Василь Чалбаш. 

Повідомляється, що Asimina triloba родом з Америки. Ця культура в Україні витримала морози до -29°C. Наразі це єдиний представник родини Аннонових і фактично єдиний тропічний фрукт, який можливо вирощувати в наших широтах.

«Недавня дегустація плодів різних сортів та поїздка в Чехію в розсадник показала, що сортові форми мають великі переваги в порівнянні з сіянцями, тому було вирішено будь-якими методами привезти з авторитетного розсадника щеплені саджанці різних сортів … авторитетний сорт це гарантія урожайності дерева та хороших смакових якостей плодів», — додає Василь Чалбаш.

Садівник радить саджати 4 дерева у ряд через 3-4 м або квадратом, щоб отримати ефективне перезапилення і багато плодів.

Зацвітає рослина в перших числах травня квітками до 3-5 см. Плоди в азіміни завдовжки від 10 до 20 см, вага кожного плоду — 800-1000 г.

Читайте ще: ТОП-15 українських екзотичних ферм.

Виконано за допомогою Disqus