Ціни на нафту знизилися після різкого стрибка

8 січня 2020 103 0

Ціни на нафту у середу, 8 січня виросли на 1%, що значно нижче піків, досягнутих в шаленій торгівлі на початку дня після того, як ракетна атака Ірану на американські сили в Іраку викликала конфлікт на Близькому Сході і порушення потоків нафти.

Про це пише Investing.com, передає Latifundist.com

«Ціни відійшли від більшості своїх ранніх прибутків, бо аналітики кажуть, що напруженість на ринку може ослабнути, поки на об'єкти нафтовидобутку не впливають атаки. Твіти президента США Дональда Трампа і міністра закордонних справ Ірану також, схоже, сигналізують про період затишшя — поки що», — йдеться у матеріалі.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 73 центи, або на 1,1%, до $69, після того, як раніше подорожчали до $71,75, найбільшого значення з середини вересня 2019 р.

Читайте також: Американо-іранський конфлікт спровокує подорожчання зерна — фермери

Ф'ючерси на нафту марки West Texas Intermediate подорожчали на 53 центи, або на 0,9%, до $63,23 за барель. Раніше він досяг $65,85, самого високого рівня з квітня минулого року.

Нагадаємо, що зростання цін на нафту, спровокований вбивством США іранського генерала Касема Сулеймані, підтягне за собою ціни на етанол, а надалі на кукурудзу і сою.

Виконано за допомогою Disqus