Росія припинила подачу нафти в Білорусь

14 січня 2020 95 0
Росія припинила подачу нафти в Білорусь
Reuters

Росія припинила подачу нафти на нафтопереробні заводи (НПЗ) в Білорусь. Про це повідомили в п'ятницю, 3 січня, російські інформагентства. В «Белнефтхімі» підтвердили, що постачання припинені, завантаження нафтопереробних заводів знижена до технологічного мінімуму, інформує dw.com.

«Ми працюємо зі зниженим завантаженням на залишках сировини, які були накопичені в грудні. Контракти на поставку нафти як і раніше не укладені, поставки відсутні з 1 січня», — йдеться у повідомленні інформагенства.

За даними агентства, про відсутність угод заявили обидва НПЗ — «Нафтан» в Новополоцьку Вітебської області і Мозирський нафтопереробний завод в Гомельській області. На одному з них підтвердили, що «контрактів на поставку нафти немає».

У прес-службі Міністерства антимонопольного регулювання і торгівлі Білорусі повідомили, що Білорусь і Росія не домовилися щодо тарифів на транзит російської нафти і нафтопродуктів по території Білорусі.

Згідно з чинною методикою, питання про розмір тарифів на транзит російської нафти і нафтопродуктів має бути вирішене органами в галузі тарифного регулювання двох країн не пізніше 15 січня.

Якщо зробити цього не вдасться, рішення повинно бути прийнято до 1 лютого.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою