Ягідників з Волині звинувачують в обмілінні Шацьких озер

18 січня 2020 225 0

Поліція на Волині відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами органів державної влади. Дії підозрюваних могли призвести до різкого падіння рівня води в Шацьких озерах, в тому числі одному з найбільших озер України — Світязі. Про це повідомили на сайті SuperAgronom.com із посиланням на прокуратуру Волинської області.

Згідно інформації правоохоронних органів, посадовці Держекоінспекції не припинили незаконну діяльність суб’єктів господарювання, яка впливає на стан озер, всупереч вимогам Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

«Одне з таких підприємств побудувало неподалік штучні водні об’єкти на орендованій території площею 230 га без відповідних на це документів та здійснює з них водозабір для поливу саджанців лохини на площі понад 150 га», — йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що Державна екологічна інспекція у Волинській області також не подала позову до суду задля припинення протиправної діяльності підприємства.

Відтак, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про факт зловживання посадовцями Держекоінспекції службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.364 КК України).

Наразі триває досудове розслідування, хід  якого перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури Волині.

Читайте також: Під Новий рік на Волині розцвіли фруктові дереваПід Новий рік на Волині розцвіли фруктові дерева

Виконано за допомогою Disqus