Фермер з Одещини налагодив вирощування мікрозелені у вертикальній фермі

17 січня 2020 2858 0
Фермер з Одещини налагодив вирощування мікрозелені у вертикальній фермі

Одесит Іван Воробйов налагодив бізнес з вирощування мікрозелені у вертикальній фермі. Наразі в асортиментів компанії «Зелений шеф» близько 20 сортів мікрогріну, а також їстівні квіти і бейбі-листя різних культур. Повідомляє biz.liga.net.

У повідомленні зазначається, що спочатку одесит вирощував зелень для себе у власній квартирі, згодом вирішив змінити профіль і запустити вертикальну ферму промислового масштабу на базі старої радянської теплиці, реконструкція якої обійшлася в $10 тис. Пізніше ферма почала працювати у великому орендованому приміщенні на цокольному поверсі житлового будинку на площі 350 м2. Перенесення бізнесу потребувало закупівлі додаткового обладнання — інвестиції збільшилися ще на $5 тис.

На новому майданчику фермер посадив зелень горошку, гірчиці, капусти, соняшнику, люцерни, буряків — всього близько 20 сортів мікрогріну, а також їстівні квіти і бейбі-листя різних культур.

Лише після того, як Іван Воробйов сам досконально розібрався в технології вирощування і став навчати персонал під себе, бізнес пішов вгору. Наразі на підприємстві працює 7 співробітників.

Щодня тут збирають близько 50 кг врожаю. 100 грамів зелені фермер продає по $1-3, в залежності від культури.

Наразі «Зелений шеф» вже працює з 250 ресторанами і кафе, мережевим рітейлом і дрібними магазинами в містах-мільйонниках.

За його словами, для запуску вертикальної ферми потрібно мінімум $500. Для серйозного виробництва — щонайменше 4 тис. доларів.

Наразі підприємець запустив освітній курс по міському фермерству. Платформа допомагає популяризувати новий вид сільського господарства.

Виконано за допомогою Disqus