Запорізька область посіла друге місце за поголів’ям овець

24 січня 2020 172 0

За останні п’ять років поголів’я овець у Запорізькій області збільшилося на 15,5 тис. голів, в тому числі тільки за минулий рік на 7 тис. голів. Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Андрій Поляков, передає прес-служба Запорізької ОДА.

Найбільше поголів’я овець зросло у Пологівському, Вільнянському та Гуляйпільському районах. По чисельності поголів’я овець у сільгосппідприємствах Запорізька область займає друге місце та третє місце по виробництву вовни в Україні.

«За останні роки в галузі вівчарства спостерігається тенденція не тільки збереження, а й нарощування чисельності поголів’я овець, поліпшення генетичної якості та підвищення їх продуктивності, збільшення обсягів виробництва продукції вівчарства в регіоні», — зазначив посадовець.

В регіоні створена Асоціація вівчарів Запорізької області та діє племінний репродуктор по розведенню та вирощуванню таврійського типу асканійської тонкорунної породи овець, який реалізує племінне поголів’я не тільки в області, але і за її межами.

Виконано за допомогою Disqus