Озимі відновили вегетацію

19 листопада 2015 90 0
Озимі відновили вегетацію
Latifundist.comОзимі відновили вегетацію

В Україні початку цього тижня стан посівів озимих культур в Україні у цілому покращився, пише «ПроАгро».

Плюсові температури і достатні опади дозволили відновити вегетацію сходів навіть у деяких раніше проблемних областях.

«Вегетація відновилася практично скрізь, за винятком кількох областей північно-східного регіону — Харківської, Сумської, Чернігівської. Але навіть тут можна відзначити поліпшення ситуації завдяки дощам, що практично вирішило проблему грунтової посухи», — розповіла начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру України Тетяна Адаменко.

За її словами, від нестачі вологи продовжує страждати центральний регіон і насамперед Дніпропетровська, Запорізька, Полтавська області. Уже зараз можна сказати, що врожай озимих культур тут буде невисоким. Найкраще ж справи сьогодні йдуть у західних областях, де не було такої жорсткої осінньої посухи. Також у відносно доброму стані сходи озимих у Вінницькій області.

«Найбільш прихильна осінь цього року опинилася до аграріїв Одеської області. Тут, як завжди, було тепло і тут же раніше пройшли рясні дощі, так що озимі не тільки зійшли, але і успішно розвиваються. Якщо зима у регіоні буде більш м'якою, ніж торік, коли сильні морози пошкодили ячмінь на безсніжних полях, то озимі на Одещині благополучно перезимують, що дозволить області розраховувати на хороший їх урожай», — зазначила Тетяна Адаменко.

Виконано за допомогою Disqus