На Сумщині виявили стихійний скотомогильник

5 лютого 2020 400 0

До Державної екологічної інспекції в Сумській області надійшла скарга громадян щодо облаштування стихійного звалища на території Миколаївської ОТГ Білопільського району. Періодично на незаконний смітник вивозять рештки великої рогатої худоби. Повідомляється на сайті Держекоінспекції Сумської області.

«Задля перевірки зазначених фактів, Інспекція провела позаплановий захід державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства під час виконання делегованих повноважень Миколаївською селищною радою. Зокрема, екоінспектори здійснили обстеження території поблизу Гостинного, у ході якого виявили звалище твердих побутових відходів. Також посеред цього смітника виявлено купу рогів, копит та залишків шкур тварин, прикидану гіллям, що є грубим порушенням вимог чинного законодавства», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на місці стихійного звалища ще в 2002 р. планувалося облаштування звалища твердих побутових відходів. Утім, ділянку не обладнали належним чином і звалище не ввели в експлуатацію.

За результатами перевірки Держекоінспекція постановила обладнати звалище відповідно до вимог законодавства. У разі невиконання посадовцям з Миколаївської селищної ради загрожує адміністративна відповідальність.

Виконано за допомогою Disqus