Озвучили причину аварії, в якій загинув колишній аграрний міністр Кутовий

3 березня 2020 146 0

Нацбюро з розслідування авіаінцидентів назвало причину аварії, в якій загинув колишній міністр Тарас Кутовий

Аварія вертольота Robinson R44 II UR-KTB восени 2019 р. в Полтавській області, в результаті якої загинув екс-міністр аграрної політики Тарас Кутовий, найімовірніше сталася через людський фактор. Про це повідомляється в звіті Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами.

Згідно зі звітом, Кутовий, який пілотував вертоліт, увечері 20 жовтня подав заявку на використання повітряного простору, щоб летіти зі злітно-посадкового майданчика «Київ-Челлендж» в с.Нижні Млини Полтавської області. Він отримав дозвіл від Украероруху. Вранці 21 жовтня диспетчер попередив його про туман. Кутовий підтвердив отримання інформації, а потім на радіозв'язок не виходив і на запит диспетчера в не відповідав.

Експерти встановили, що вертоліт Тараса Кутового потрапив в туман з видимістю менше 300 метрів і низькою хмарністю. Згідно зі звітом, пілот почав швидке вертикальне зниження, щоб бачити наземні орієнтири і зачепив лижами шасі верхні гілки дерева.

Бюро прийшло до висновку, що найбільш імовірною причиною катастрофи став людський фактор — «при прийнятті рішення щодо виконання вильоту пілот не ретельно проаналізував зональні прогнози для польотів на низьких рівнях».

Виконано за допомогою Disqus