Переробники підвищують закупівельні ціни на молоко

25 листопада 2015 39 0
Переробники підвищують закупівельні ціни на молоко
Кurkul.comПереробники підвищують закупівельні ціни на молоко

В Україні сире молоко подорожчало за місяць майже на гривню, пише «Інфагро».

Сировинний ринок України серйозно «розігрівся» у листопаді: багатьом переробникам не вистачає обсягів молока для задоволення власних потреб, тому закупівельні ціни на сировину швидко ростуть.

З початку листопада ціни на сировину в Україні стрімко рухаються вгору.

Усереднений діапазон цін для фермерського молока у першій половині листопада в Україні становить 5,4-6 грн/кг, але щоб залучити додаткові обсяги, переробники повинні вносити пропозицію від 6 грн/кг, а на сьогодні така ціна для багатьох молочних компаній економічно непідйомна.

Спотова сировину росте на тлі збільшення вартості сирого молока і біржових товарів. У середині місяця на ринку перепродажів існують наступні пропозиції: молоко сире — 5,80-6,40 грн/кг, вершки 34% — 29-32 грн/кг, знежирене молоко — 3,90-4,30 грн/кг.

З урахуванням поточних цін виробляти багато видів продукції стає нерентабельно, тому «низові» заводи будуть переходити на варіант перепродажу молока. На закупівельну вартість сировини це практично не зробить впливу, а от кількість спотових пропозицій має збільшитися, тим самим знявши напругу з первинного ринку.

Виконано за допомогою Disqus