Мораторій на продаж землі варто продовжити ще на кілька років — учасник ринку

21 травня 2015 63 0
Мораторій на продаж землі варто продовжити ще на кілька років — учасник ринку
vidido.uaМораторій на продаж землі варто продовжити ще на кілька років — учасник ринку

Мораторій на продаж землі варто продовжити ще на кілька років, вважає співвласник агрофірми «Колос-К» Михайло Воєвідко, повідомляє сайт «Від і до».

«Хоча сам є фермером і орендатором землі, я категорично проти скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Річ у тім, що якщо не буде, землі розкуплять представники кількох олігархічних кланів, а фермери такого масштабу, як я, не зможуть з ними конкурувати, тобто не зможуть заплатити за землю стільки, скільки зможуть запропонувати вони. Окрім того, є ризик, що землю, в обхід законодавства, розкуплять іноземні інвестори», — говорить співвласник агрофірми «Колос-К» Михайло Воєвідко.

На його думку, ринок землі має бути, але це зовсім не на часі. На його переконання, потрібно зачекати ще щонайменше 4-5 років, перш ніж відкривати ринок.

«Зараз українці не мають грошей, аби купити цю землю, навіть якби і хотіли, а через деякий час, можливо, ситуація стабілізується і добробут населення, а отже і купівельна спроможність, підвищиться і тоді земля для них стане доступною. Не розумію, кому і чому так «свербить» продати землю. Зараз не як у 1990-х на паях ростуть бур’яни та акації – всі сільгоспземлі обробляють, вони дають прибуток. Аби із землею не вийшло так, як 25 років тому із заводами, коли їх скупили кілька осіб», — зазначає фермер.

Виконано за допомогою Disqus