Зеленський пообіцяв завершити земельну реформу та відновити Мінагрополітики

12 березня 2020 146 0
Зеленський пообіцяв завершити земельну реформу та відновити Мінагрополітики

Президент Володимир Зеленський вважає за доцільне відновити Міністерство аграрної політики. Про це повідомили в прес-службі президента.

«Адже коли така складна річ, як земельна реформа, — потрібні окремі люди в Україні, окрема організація. Це повинен говорити і робити профільний міністр», — зазначив глава держави.

Читати за темою: Закон про ринок землі можуть ухвалити 19-20 березня — Мушак

Він стверджує, що земельна реформа буде завершена, а уряд буде покращувати комунікацію з суспільством з чутливих питань реформи.

«Земельна реформа — це реформа і Президента, і уряду — ми всі несемо відповідальність. Найскладніша реформа, тому що протягом майже 30 років ніхто не міг навіть почати обговорення законопроекту в комітетах. Ми закінчимо цю реформу», — зазначив Президент.

За його словами, голосування за законопроект про ринок землі в другому читанні — це лише перший етап земельної реформи. Надалі необхідно прийняти закон про референдум і впорядкувати земельні кадастри.

Разом з тим Володимир Зеленський переконаний, що, незважаючи на опір опозиції і блокування «спамом» поправок, закон про ринок земель сільськогосподарського призначення буде прийнятий Верховною Радою.

«Це дійсно складний законопроект. У нас там тисячі правок. Ми можемо тільки вимагати і працювати», — підсумував він.

Нагадаємо, в Україні запустили «Земельний довідник України 2020», детальну база даних про земельний фонд нашої країни та зручний гід по земельній реформі.

Виконано за допомогою Disqus