Аграрії засіяли ярими культурами 7% площ

27 березня 2020 160 0
Аграрії засіяли ярими культурами 7% площ
Kurkul.com

Весняна посівна 2020 ярих культур прискорилася у всіх областях. За тиждень станом на 26 березня було посіяно 1 млн 8 тис. га, що на 383,5 тис. га більше, ніж 19 березня. Повідомляє Latifundist.com з посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

Лідерами у прирості темпів посівів є Запорізька, Харківська та Чернігівська області. Таким чином агровиробники вже посіяли 7% площ від прогнозу.  

Нагадаємо, прогнозована площа основних ярих культур (10 культур) складає 15,26 млн га, що на 0,3 млн га більше, ніж у 2019 р. У структурі посівів ярої групи за прогнозами збільшиться частка кукурудзи та соняшнику, зменшиться ячменю, сої та цукрового буряку.

«Запровадження надзвичайної ситуації на території всієї України не передбачає обмеження вільного руху товарів. Отже, наразі аграрії забезпечені усіма необхідними матеріально-технічними ресурсами для проведення посівної кампанії (насінням, ЗЗР, мінеральні добрива, паливо-мастильні матеріали тощо). Посівна 2020 розпочалася згідно з графіком. За даними Укргідрометцентру наразі є сприятливі умови для швидкого посіву», — зазначили у відомстві.

Читати за темою: В Україні зросли витрати на посівну 2020

Виконано за допомогою Disqus