Викрадачам пестицидів на Вінниччині загрожує до 12 років в’язниці

2 квітня 2020 162 0
Викрадачам пестицидів на Вінниччині загрожує до 12 років в’язниці

У суботу 28 березня на трасі в Біляївському районі Одеської області оперативники затримали злочинну групу, яка «спеціалізувалися» на крадіжках товарів зі складів підприємців. У вантажівці виявили хімічні засоби для захисту рослин, котрі напередодні були викрадені з території фермерського господарства у Вінницькій області. 

Про це ідеться в повідомленні Національної поліції України.

«Учасники злочинної групи якраз поверталися з викраденим товаром вартістю понад 4 млн грн до Одеської області», — сказано в повідомленні.

До складу групи входило п’ять мешканців Одеської області віком від 22 до 28 років. Для транспортування викраденого використовували вантажний транспорт. Учасники групи здійснювали крадіжки як на території Одещини, так і за її межами.

Наразі чоловіків затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За погодженням з прокуратурою Вінницької області їм повідомили про підозру за ч. 5 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Перевіряється їх причетність до скоєння інших злочинів.

Виконано за допомогою Disqus