Аграрії Хмельниччини завершили посів ранніх ярих зернових

9 квітня 2020 95 0
Аграрії Хмельниччини завершили посів ранніх ярих зернових
Kurkul.com

У Хмельницькій області завершили посів ранніх ярих зернових культур. Про це повідомляє прес-служба департаменту АПК Хмельницької ОДА.

«Проведення весняно-польових  робіт в області почалось на рівні минулого року. У визначені сроки  аграрії завершили посів ранніх ярих зернових на площі 100 тис. га», — зазначили у пресс-службі.

Повідомляється, що  яровий ячмінь посіяно на площі 83,6 тис. га, ярова пшениця — 7,7 тис. га, овес — 4 тис. га, горох — 5,2 тис. га.

Наразі фермерські господарства сіють пізні культури. Станом на сьогодні вже посіяно близько 12 тис. га (51% від плану) цукрових буряків, а також 2,5 тис. га (2%) соняшнику. На площі близько 6 тис. га посіяно кормові культури.

За словами директора департаменту АПК Олега Омелюка, у 2020 р. під ярові культури виділено 820 тис. га.

Онлайн-асистент фермера сайт Kurkul.com продовжує досліджувати український аграрний ринок та ділитись результатами з вами. Настав час підвести підсумки та поглянути, як змінились фермери в Україні за останні роки.

Якщо вам цікаво, скільки земель обробляють фермери в Україні, якими напрямками вони займаються і в яких регіонах працюють, скільки з них займаються тваринництвом, переходьте за посиланням та заповнюйте анкету.

Виконано за допомогою Disqus