Миколаївські фермери виступають за ринок землі

30 листопада 2015 54 0
Миколаївські фермери виступають за ринок землі
Кurkul.comМиколаївські фермери виступають за ринок землі

Фермери Миколаївщини підтримують зняття мораторію на продаж землі, пише «Николаевская правда».

У селищі Дільниче Новоодеського району населення складає трохи більше 600 осіб, при цьому тут знаходиться 7 фермерських господарств.

Мирон Павлович, який останні 22 роки займається фермерським господарством (у його володінні 42 га власної землі й 48 га орендованої), розповів, що позитивно ставиться до зняття мораторію на продаж землі, але впевнений у тому, що першочергове право на купівлю землі повинен мати нинішній орендар і висловився категорично проти продажу землі іноземцям.

Відповідно до нових змін до Земельного кодексу, після квітня 2015 р. мінімальний термін оренди землі становить 7 років. Багато фермерів не згодні з цим.

Людмила Тірзіул, власник великого фермерського господарства зазначила, що мінімального терміну оренди землі це дуже мало.

«Це дуже незручний термін, адже має пройти час для оранки, а добрива? Краще всього, якщо термін оренди буде не менше 10 років», — розповіла вона.

Також всі фермери зійшлися на думці, що при покупці землі необхідно обмежити площу сільгосппризначення в одного власника до 300 га.

«Адже в одного може бути 1000 га, а в іншого тільки 100 га, бо більше землі немає, це не справедливо», — висловилася Галина Пилипівна, власник фермерського господарства «Факел».

Фермери Єланецького району також підтримали думку своїх колег.

«Мораторій може нарешті і знімуть, але продавати землю потрібно тільки українцям і українським фермерам, у жодному разі не можна пускати китайців або когось ще. Термін оренди землі на 7 років, це замало, років 10-15 це було б краще,» — розповів Андрій Миколайович, власник фермерського господарства «Отічко».

Виконано за допомогою Disqus