Волинські аграрії завершують посів ранніх ярих зернових

10 квітня 2020 110 0

Переважна більшість волинських сільгосппідприємств практично завершила посів ранніх ярих зернових та зернобобових культур, цьому сприяли м’яка зима і рання весна. Повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Загалом засіяно: 15 тис. га пшениці, майже 30 тис. га ячменю,  35 тис. га вівса та  5 тис. га гороху.  Розпочато посів цукрових буряків, соняшника та кукурудзи.

В повідомленні також зазначається, що у сільгосппідприємстві «Рать» Луцького району посів кукурудзи на силос майже завершено.

За словами агронома підприємства «Рать» Олександра Шумського цьогоріч пропозиція якісного насіння — більш ніж достатня. В області сертифіковано 10 насіннєвих господарств. Їх потужності дозволяють забезпечити потребу у якісному насіннєвому матеріалі не лише волинських аграріїв, але і сільгоспвиробників за межами області. 

Читати за темою: Названо області-лідери за темпами весняної посівної

За словами начальника управління агропромислового розвитку ОДА  Юрія Горбенка, насіннєвими заводами вироблено та реалізовано сільгосппідприємствам області близько 1,5 тис. т насіння ярих зернових та зернобобових культур.

Онлайн-асистент фермера сайт Kurkul.com продовжує досліджувати український аграрний ринок та ділитись результатами з вами. Настав час підвести підсумки та поглянути, як змінились фермери в Україні за останні роки.

Якщо вам цікаво, скільки земель обробляють фермери в Україні, якими напрямками вони займаються і в яких регіонах працюють, скільки з них займаються тваринництвом, переходьте за посиланням та заповнюйте анкету.

Виконано за допомогою Disqus