Ціни на живець свиней зросли через наближення свят

17 квітня 2020 117 0
Ціни на живець свиней зросли через наближення свят
Kurkul.com

Після спаду цін у першій декаді квітня, котирування на свиней забійних кондицій відновилися у передвеликодній тиждень. Так, якщо минулого тижня діапазон цін закупівлі становив 40,5-43 грн/кг, у ході попередніх торгів його переглянули у бік підвищення — до 44-46,5 грн/кг. Про це повідомили аналітики Асоціації «Свинарі України».

«Всупереч песимістичним оцінкам попередніх тижнів, гравці ринку свинини відзначають пожвавлення споживчої активності. Так, окремі оператори зазначають, що продажі свинини цього тижня на 20-30%, а подекуди і на 50% вищі, ніж тижнем раніше. Окремі представники м’ясопереробної галузі зізнаються, що закуплених на цей тиждень об’ємів подекуди не вистачало», — зазначили аналітики.

На їх думку, після Великодня споживча активність може традиційно послабитися. Проте вже за тиждень споживчий інтерес до м’яса відновиться по мірі наближення чергових святкових вихідних на початку травня.

З огляду на це частина м’ясопереробників схиляється до того, що ціни закупівлі наступного тижня, хоч і можуть дещо послабитись, проте залишаться в межах цьоготижневого діапазону.

Читати за темою: Ціна на м’ясо продовжує падати

Виконано за допомогою Disqus