Мінекономіки відхилили проект про контроль у сільському господарстві

23 квітня 2020 177 0

Мінекономіки відхилили  проект Кабміну «Контроль у сільському господарстві». Про це під час  Агрополітичного форуму від Агро-Продовольчої Ради та Всеукраїнського конгресу фермерів повідомив заступник міністра розвитку економіки та сільського господарства Тарас Висоцький. 


«У рамках цього напрямку, ми створили робочу групу, де подаються різні ініціативи. Була подана одна з ініціатив, фактично ми її публічно представили і провели обговорення. За результатами робочої групи у минулий четвер, всі висловили свою думку, що в такому вигляді ініціативу підтримувати не можна. Тому вона була відхилена», — прокоментував Тарас Висоцький.

Він зазначив, що Мінекономіки буде продовжувати розробку інструментів для боротьби з тіньовим оборотом сільгосппродукції. У міністерстві також планують залучати аграрні асоціації, щоб прийняти і сформувати дієві рішення.

«В Україні є певний відсоток тіньового обороту, по різним культурам він відрізняється, але в середньому це 25-30%. Всі асоціації підтримують ідею того, що потрібно це побороти. Щоб усі були у рівних конкурентних умовах, щоб всі платили податки і все реалізовувалося офіційно, прозоро і правила були однакові для всіх», — додав він.

Читайте також: Уряд хоче змусити фермерів платити контролерам за свій врожай

  

Виконано за допомогою Disqus