Нафта дешевшає через надлишок пропозиції

27 квітня 2020 211 0
Нафта дешевшає через надлишок пропозиції
pixabay.com

Нафта дешевшає через побоювання інвесторів щодо надлишку пропозиції, що, в свою чергу, може призвести до вичерпання потужностей для зберігання сировини і викличе новий обвал цін на ф'ючерси, як це вже сталося тиждень тому. Повідомляє «Інтерфакс».

Вартість червневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures станом на ранок 27 квітня складає $21,10 за барель, що на 1,6% ($0,34) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ф'ючерс на WTI на червень на торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу подешевшав на 8% ($1,37) — до $15,57 за барель.

В ході торгів зниження WTI досягало в понеділок 10% після 4 днів зростання.

Читати за темою: На АЗС подешевшало дизельне пальне

Виробництво нафти в світі складає близько 100 млн барелів на добу, в той же час попит на неї в умовах, коли 2/3 населення Землі знаходиться в ізоляції, може впасти до 70 млн.

Сховища нафти в світі вже заповнені на 65%, оцінив аналітик Kayrros Ентоні Халф. За його оцінкою, через перевиробництво щотижня в сховища надходить 50 млн барелів нафти, і такими темпами весь вільний простір для її зберігання буде вичерпано в світі до червня.

Обсяг нафти, яка знаходиться на танкерах в море, виріс з 1 березня на 76% — до 153 млн барелів, свідчать дані аналітичної фірми Kpler. Це відповідає обсягу видобутку нафти в світі за 1,5 дня.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою