МХП завершили посівну на Львівщині

28 квітня 2020 56 0
МХП завершили посівну на Львівщині
Kurkul.com

Посівна соняшника та кукурудзи на полях ПрАТ «Зернопродукт МХП» вже завершена, але робота на полях ще триває. Про це SuperAgronom.com повідомив головний агроном ТОВ «Захід-Агро МХП» Віктор Чорний.

«У суботу досіяли останні 100 га соняшника, а у п'ятницю — кукурудзу. Сівбу сої плануємо завершити до 1 травня, наразі засіяли 800 га. На декілька днів змістились терміни посівної, бо були приморозки, які тиснули посіви», — розповів агроном.

Віктор Чорний зазначив, що у компанії вже пристосовуються до цьогорічних погодних умов і змінюють підходи до технологій. Проводять культивацію без великого розриву, а це у свою чергу теж впливає на терміни сівби.

Він також зауважив, що цього року ріпак потрапив у стресову ситуацію. Частково рослини, що вийшли з зими, обгоріли, але точка росту не пошкоджена. Культура зараз у задовільному стані. Погода врегулювала ріст, тому агроном не прогнозує високих, завальних ріпаків, але сподівається, що на врожай це сильно не вплине.

«У нас не було пилових бур, але були сильні вітри. Місцями, де ми маємо піщані поля, то рядки позасівало, але це поодинокі випадки. Сильної шкоди воно нам не принесло»,  — підсумував Віктор Чорний.

Читайте також: Через аномальну погоду аграрії зменшують площі посівів озимих культур

 

Виконано за допомогою Disqus